Botox – Botulinumtoxin

Botox – Botulinumtoxin

Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor i ansiktet och ger i det närmaste oslagbart resultat.

I händerna på erfarna läkare och sjuksköterskor är Botox idag mycket säker och högeffektiv metod för hudföryngring.

Om Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att minska rynkor och reducera ansiktsmimiken. Vanliga behandlingsområden är rynkorna i pannan, argrynkan och kråksparkar kring ögonen. Man kan även använda Botox i medicinskt syfte, så som vid behandling av migrän, spänningshuvudvärk, tandgnissling och svettbehandling

Vad är Botox – Botulinumtoxin

Botulinumtoxin (Botox) är ett läkemedel som använts inom sjukvården i över 20 år. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, Botulinumtoxin typ A. Det är således ett rent naturmedel utan modifikationer och mängden som används vid behandling är extremt liten, miljarddelar av ett milligram.

Läkemedlet injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats.

Konsultation ingår alltid i behandlingen. Då går vi igenom exakt vilka önskemål och behov du har och hur vi kan hjälpa dig

Användningsområden

Användningsområdena för botulinumtoxin blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt. Inom estetiken används det oftast för avlägsnande av ”bekymmersrynkor”, pannrynkor och utslätning av ”kråksparkar” vid ögonen och höja ögonbrynen.

Botoxbehandlingar – pris

Behandling med Botuliniumtoxin typ A

Botox Tid Pris
Konsultation hos Leg Läkare 15 min 500:-
Botox – 1 zon 15 min 3500:-
Botox – 2 zoner 15 min 4000:-
Botox – 3 zoner 30 min 4500:-