Vaxning / Brasiliansk

Vi arbetar med Wax Logic och Lycon

 

Wax Logic

Professionell hårborttagning med Wax Logic finns endast hos de som erhållit Wax Logics certifikat.

Wax Logic, ett unikt vax från Irland som ger det ett bättre resultat. Vaxet har högre arbetstemperatur än andra vaxer vilket gör att hårfollikeln öppnar sig mer och hårstrået rycks lättare ut med roten och går inte av, vilket gör att även kortare hårstrån enkelt vaxas bort. Utav detta blir det mindre smärtsamt för dig som kund jämfört med traditionell vax och dessutom är vaxet miljövänligt. Det minskar risken för inåtväxande hår och hårsäcksinflammationer.

Före vaxningen använder vi en speciell pre-wax lotion som peelar huden med hjälp av AHA syror från kiwi och jordgubbar tar bort döda hudceller och bakterier samt fett från bodylotion. Den får fram alla inåtväxande hår och rengör huden effektivt för att du ska få bästa möjliga resultat utav din vaxning. Vaxningen avslutas med en speciellt vårdande olja som doftar härligt och lämnar huden mjuk och smidig.

Lycon

Professionell hårborttagning med Lycon-vax finns endast hos de som erhållit Lycon Nordics certifikat.

Lycon är ett världsledande varumärke från Australien som erbjuder ett brett urval kvalitetsvaxer som kompletteras med för-och efterbehandlings produkter. Lycon har revolutionerat vaxvärlden med sina så nära smärtfria vaxer man kan komma, dessutom har Lycons vaxer den unika förmågan att ta bort hårstrån som är ner till 1 mm korta. Lycons vaxer är enormt konkurrensfördelaktiga och skapar nöjda och lojala kunder.

Lycon vax består endast av de bästa ingredienserna tillgänliga på marknaden. Ingredienser som ren och naturlig kåda, bivax, aromaterapi-oljor och mineraler är vad som gör att Lycon håller en hög kvalitet. Med Lycon vaxer får du en silkeslen, härligt återfuktad och hårfri hud med minimalt obehag, vilket är precis vad du alltid kan förvänta dig efter en vaxbehandling med Lycon.

Att tänka på innan vaxning

Innan din vaxning var nyduschad och det är bra om du torrborstar de partier du vill vaxa, då kommer vi bättre åt inåtväxta hårstrån.

Håren bör vara 4-5 mm för att komma med ordentligt, om håren är längre än 6 mm bör du ansa det något för att underlätta vaxningen. För bästa resultat rekommenderas 2 veckor efter rakning eller 4-5 veckor efter din senast utförda brasilianska vaxning.

Undvik att smörja in huden innan behandlingen och raka dig inte mellan behandlingarna. Huden får heller inte vara solbränd.

Du skall ej vaxa dig om du har infektion av svamp, virus eller bakterier, sår, sprickor eller blåsor i underlivet.

Det är inget hinder att göra en brasiliansk vaxning eller annan vaxning om du är gravid eller har menstruation. Du kan dock vara lite mer smärtkänslig än normalt. Vi håller högsta klass på noggrannhet och professionalitet samt hygien när du vaxar dig hos oss oavsett. I samband med menstruation använder du tampong vid din vaxning.

Att tänka på efter vaxning

Efter utförd vaxning under 24 timmar mår huden bra av att avstå från parfymerade produkter, scrub och brun utan sol.

Vaxning gör huden extra känslig för sol så undvik att sola 2–3 dagar efter behandlingen.

Det är också bra att undvika aktiviteter som gör att du svettas samma dag, t.ex. träning och bastu, pool med klorerat vatten, duscha och bada inte i för hett vatten då det kan irritera tillfälligt. Duscha med svalt vatten går bra.

Undvik tajta kläder och använd gärna bomullstrosor när du kommer på din vaxning.

De flesta kunderna upplever inte några problem efter vaxning men för vissa kan hudirritation eller lindrig rodnad uppstå , särskilt efter sin första vaxning, detta lägger sig inom ett par dygn.

Brasiliansk vaxning

Vi har en åldersgräns på 16 år för brasilianska vaxningar och utförs endast på kvinnor!

Brasiliansk vaxning innebär att man tillfälligt tar bort allt eller större delar av sitt intima hår genom att rycka hårstrået från roten.
Med våra xaxer ger det ett bättre resultat och kunden upplever vaxningen som mycket mindre smärtsamt jämfört med traditionell vax och dessutom är vaxet miljövänligt.

Den högre vax-temperaturen gör också att hårsäckarna öppnar sig mer och hårstrået rycks lättare ut med roten och går inte av, vilket gör att även kortare hårstrån enkelt kan vaxas bort. Detta minskar risken för hårsäcksinflammationer samt inåtväxande hår.

Typ av vaxning  Tid Pris
Brasiliansk vaxning första gången eller efter 6 veckor (endast kvinnor) 30 min 650:-
Brasiliansk vaxning ( regelbunden inom 4-6 veckor ) 30 min 550:-
Brasiliansk vaxning + hela benen 60 min 1100:-
Brasiliansk vaxning + lår 45 min 900:-

Vaxning för kvinnor och män

Typ av vaxning Tid Pris
 Ansikte 15 min 450:-
Överläpp eller Haka 15 min 250:-
Överläpp och Haka 15 min 350:-
Näshår 15 min 200:-
Öron 15 min 200:-
Armhålor 15 min 295:-
Hela armar 30 min 550:-
Halva armar 30 min 400:-
Bikinlinje 15 min 395:-
Hela ben inkl bikinilinje 45 min 895:-
Hela ben 30 min 795:-
Halva ben inkl bikinilinje 30 min 595:-
Halva ben 30 min 395:-
Lår 30 min 550:-
Rygg inkl axlar 30 min 695:-
Bröst inkl mage 30 min 695:-
Maglinje 15 min 195:-
Svank 30 min 250:-
Bakdel/rumpa 15 min 350:-
Vaxning av stjärten 15 min 295:-
Rygg inkl överarm 45 min 795:-