Microdermabrasion

Microdermabrasion – Kristallslipning

Microdermabrasion, är en modern och effektiv form av ytlig hudslipning, som har blivit en stor succé världen över.

IONTO SKIN® ABRASION SONO är en tysk kvalitetsmaskin som arbetar med två högteknologiska behandlingar i en; Microdermabrasion och Ultraljud. Ger omedelbara och synliga resultat och passar både män och kvinnor.

Hur fungerar IONTO SKIN® ABRASION SONO – Microdermabrasion?

Microdermabrasion innebär intensiv peeling med kristaller. Under behandlingen förs tusentals mikrokristaller över huden med hjälp av en vakuumfunktion. Döda hudceller avlägsnas med hjälp av mikrokristaller. Kristallslipning och vakuumfunktionen jämnar tillsammans ut hudytan, ökar blodtillförseln och påskyndar cellförnyelsen. Kristallerna är gjorda av aluminiumoxid, som har en enastående fördel att inte framkalla allergiska reaktioner.

Microdermabrasion är en behandling med djupgående hudslipning där vi fokuserar på svårare hudtillstånd som solskadad, mogen hud, pigmentfläckar, akneärr och fina linjer samt annan ojämn hudstruktur. Behandlingen kombineras med effektiva produkter som ger en snabb återuppbyggnad samt bidrar till en effektiv cellförnyelse. Direkt efter behandlingen känns huden silkeslen och smidig och har ett mer jämnt utseende. Omedelbart efter behandlingen är huden mer mottaglig för aktiva ingredienser.

Denna effekt kombineras med högfrekvent ultraljud med 1 och 3 MHz, en avancerad teknik som har många positiva effekter på hud och vävnad. Ultraljudet skapar en inslussning av hudvårdsprodukter djupt in i huden samtidigt som syresättningen ökar i huden och kollagen och elastin får en sammandragning så att du som kund upplever en förnyad spänst i huden. En behandling med riktigt WOW-effekt. Behandlingen skapar bättre förutsättningar för att nå djupare ner i huden för mer optimalt resultat. Detta har bevisats i många vetenskapliga studier.

Högfrektvent Ultraljud effekter

 • Blodcirkulationen ökar
 • Din hud får mer lyster
 • Lymfcirkulationen förbättras
 • Din hud blir renare Syreupptagningen ökar
 • Din hud kan tillgodogöra sig mer fukt och vitaminer
 • Öppnar tillfälligt upp hudbarriären så att serum kan gå djupare ner i huden
 • Ultraljud förbättrar kollagenproduktionen i huden, vilket stärker en försvagad aknehud IONTO-SKIN® ABRASION SONO
Microdermabrasion i Stockholm

Vad gör IONTO SKIN®ABRASION SONO?

Avlägsning av döda hudceller gör att huden upplevs yngre och klarare, känns mjukare och får en jämnare struktur med finare porer.

Eftersom cellförnyelsen stimuleras, verkar microdermabrasion även som en föryngrande behandling, åldrande hud får ett mjukare utseende såväl rynkor och ytlig pigmentering. Microdermabrasion reducerar även förtjockningar (lätt hyperkeratos) av hudens ytliga lager, Stratum Corneum, och ytliga pigmentrubbningar orsakade av solexponering. Behandlingen stimulerar produktionen av kollagen och elastin, huden blir mer elastisk och får en fin lyster vilket har en positiv effekt för hudens åldrande. Verkar även sammandragande på grova porer. Icke-inflammatorisk akne kan med microdermabrasion förbättras då pormaskar och inkapslade komedoner reduceras och förebyggs.

Microdermabrasion resulterar i en mjukare hud och ärr får en jämnare struktur, till exempel akneärr. Atrofiska insjunkna ärr med skarpa kanter får ett mjukare utseende eftersom ljuset inte längre landar på de skarpa kanterna, tack vare att mikrodermabrasionen ”polerar” bort kanterna. Effekterna beskrivna ovan är baserade på nyligen gjorda erfarenheter och vetenskapliga tester och studier. Men kom ihåg att varje kunds hud reagerar individuellt på behandlingen.

Microdermabrasion påskyndar cellförnyelsen.

Före en mikrodermabrasion- behandling har hudvårdsprodukterna som appliceras på huden svårt att ta sig genom barriären av döda hudceller. De aktiva ingredienserna ger inte en lika bra effekt som de borde. Efter mikrodermabrasionen är huden optimalt förbered för upptagning av de välgörande ingredienserna i hudvården.

Microdermabrasion är mer än en peeling. Förutom ökad cellförnyelse och förbättrad upptagningsförmåga av hudvården förbättras även följande:

 • Ökad cirkulation
 • Djupet i rynkor reduceras
 • Jämnare pigmentering- pigmentfläckar upplevs ljusare
 • Reducerad follikelstorlek- huden blir mer finporig
 • Fibroblasterna ökar- huden blir mjukare och mer elastisk

Rekommenderas för:

 • Solskadad hud
 • Uppfräschning
 • Pigmentförändringar
 • Livlös hud
 • Slapp och Åldrad hud
 • Grovporig hy / Förstorade porer
 • Acne / acneärr
 • Strier / hudbristningar
 • Ärrbildningar
 • Fina linjer /rynkor

Vilka områden kan behandlas?

Behandlingar med microdermabrasion kan utföras i ansiktet, hals och dekolletage, lokala problemområden som ben, mage, armar och händer.

Hur ofta behandlar man?

För att uppnå bästa möjliga microdermabrasion-resultat rekommenderas 5-10 behandlingar beroende på hudens kondition. Din personliga situation och hur din hy mår sedan innan påverkar slutresultatet. Vi rekommenderar alltid att du bokar in en kostnadsfri konsultation. På konsultationen undersöker en hudterapeut din hy. Sedan presenteras en skräddarsydd behandlingsplan, som utgår från din huds förutsättningar.

Rekommenderas som en kur med 7-10 dagars intervall, uppföljande behandlingar ska utföras i en period av 4-8 veckor för att få uppnå önskat resultat eller en vecka efter kemisk peeling.

En uppfräschande behandling är rekommenderad var 4 vecka men vänta i 3 månader efter avslutad kur. Alternativt kan du också genomföra en ny kur efter cirka 6-9 månader.

Nybildning av nya hudceller stimuleras på detta sätt varför det är nödvändigt med flera behandlingar om man vill minimera/eliminera små fina rynkor och mycket ytliga akneärr.

Är behandlingen smärtsam? Hur känns huden efter behandling?

Behandlingen är relativt smärtfri och väldigt skonsam även mot känsligare hud. Personer med Rosacea bör dock avstå. Normalt endast en lätt rodnad med ev. värmeökning som försvinner inom kort. Vid kraftig microdermabrasionsbehandling kan huden fjälla efter ca 2 dygn, vilket är en normal reaktion vid cellförnyelse som ger ny, frisk och fräsch hud.

Efter behandling

 • Undvik produkter som innehåller AHA, Retinol, Anti-age och peeling produkter på 72 timmar
 • Undvik smink 12 timmar efter behandlingen
 • Undvik direkt sol och bastu på 48 timmar
 • Ingen botox eller dermala injektioner inom 14 dagar efter behandlingen
 • Undvik bada i pool (klorvatten) 48 timmar efter behandlingen
 • Ingen vaxning i ansiktet
 • Smörj in huden med återfuktande kräm och solskydd 30+ eller högre under hela behandlingskuren

Priser

Typ av behandling Tid Pris

Microdermabrasion – Ansikte / Dekolletage

I behandlingen ingår: Rengöring, hudslipning med kristaller, fuktgivande mask samt avslutande produkter.

Kur 3 behandlingar 2 995 kr / Kur 5 behandlingar 4 495 kr

 

45 min

1 295:-

 

Microdermabrasion – Ansikte och hals 

I behandlingen ingår: Rengöring, hudslipning med kristaller, fuktgivande mask samt avslutande produkter.

Kur 3 behandlingar 5 995 kr / Kur 5 behandlingar 7 995 kr

 

60 min 1 995:-

Ansiktsbehandling inkl Microdermabrasion

I behandlingen ingår: Rengöring, AHA-syra ansikte och hals, hudslipning ansikte och hals, porrengöring, TDS-ampull/serum anpassad efter hudens behov, fuktgivande mask, arm- och handmassage samt avslutande produkter.

 

75 min 2 595:-

Microdermabrasion – Rygg

I behandlingen ingår: Rengöring, hudslipning med kristaller, fuktgivande mask samt avslutande produkter

Kur 3 behandlingar 5 995 kr / Kur 5 behandlingar 7 995 kr

 

45 min 1 995:-