Borttagning av milier

Milier är vita små kulor under huden utan öppning

Milier är inkapslade vita talgcystor som vanligtvis sitter kring ögon eller på kinderna men milier kan även förekomma i hela ansiktet. Milier är som vita små kulor under huden och är förhårdnat talg.

Det är viktigt att inte förväxla milier med vita pormaskar. Det finns inga likheter dem emellan förutom att färgen är densamma. Milier bör inte klämma bort på egen hand eftersom det nästan är omöjligt att få ut dem på något annat sätt än med en steril lansett eller nål. Med vår behandling blir du av med alla dina milier utan att göra huden värre eller skapa ärr.

Milier är vanligt förekommande på hud som är i obalans såsom fet- eller torr hy men milier kan även uppstå till följd av att man använder hudvårdsprodukter som innehåller mineraloljor eller vax. Milier är helt ofarliga men de kan vara kosmetiskt störande.

Eftersom milier saknar poröppning är det viktigt att man inte försöker ta bort dem själv. Om detta inte görs på rätt sätt riskerar man att förvärra huden eller skapa ärr. Vi använder alltid sterila instrument för att försiktigt göra hål på milierna.

Anledningen till varför milier uppkommer kan vara olika orsaker. Överdriven solning eller tilltäppande hudkrämer, mineraloljor eller produkter som innehåller vax kan vara några av orsakerna.

Borttagning av Milier

Behandlingen börjar med att vi först fastställer att det verkligen är milier. För att få bort milier behöver de öppnas med en steril lansett eller nål. Därefter kan innehållet försiktigt klämmas ut. En liten vit kula kommer då ut och det lilla såret som blir efter öppningen läker fint på bara någon dag.

15 min 595:-