Dermapen 4 – Microneedling

Dermapen 4™ – Avancerad Microneedling

Dermapen 4™ har flera nya, unika uppgraderade funktioner och är ännu bättre än sin föregångare. Medicinsk microneedling med originalet från Australien!

VAD ÄR DERMAPEN 4?

Dermapen 4 Microneedling är just nu mest populära behandlingen i Sverige och även här på Renew Skin Clinic. Det är en behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Det är den mest effektiva behandlingen på marknaden för exempelvis Acne, Acneärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, förtjockad hy och solskadad hy.

Microneedling är ett genombrott som dermatologisk behandling. Dermapen behandlingen skapar temporära microkanaler i vävnadens extracellulära utrymme. Blodplättar läcker ut och identifieras av fibroblasterna. Den inflammatoriska processen som bildas skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxt- och reparationsfaktorer frigörs. Kollagentillväxten ökar markant.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall. Vid bokning av kur bokas nästkommande behandling in på plats och din behandlare kommer att ge dig en rekommenderad tid mellan behandlingstillfällena.
ng men erhåller fortfarande kurpriset.

HUR FUNGERAR DET?

Dermapen 4 orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av tex fraktionerad laser, men Dermapen har mycket mindre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En Dermapenbehandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

Dermapen är en kontrollerad och riktad nålbehandling som effektivt stimulerar hudens kollagenproduktion. Dermapen var först i världen med utvecklingen av den elektroniska och vertikala microneedling-teknologin. Under behandlingen kontrollerar behandlaren enkelt behandlingsdjupet och -hastigheten. Processen blir därmed ytterst effektiv, snabbare och mindre smärtsam än andra manuella microneedling-metoder. 100% sterila instrument används.

Dermapen 4 Behandling avancerad Microneedling

HUR SER JAG UT EFTER EN DERMAPENBEHANDLING?

Självklart är detta mycket individuellt. Många av våra kunder blir måttligt till mycket röda. En del blir inte röda alls men det betyder inte att Dermapen behandlingen inte fungerat. Men vanligtvis syns en lätt rodnad 1-2 dagar, som bevisar att behandlingen skapat en inflammatorisk process då mängder av tillväxtfaktorer frigjorts som behöver tid att nyskapa kollagen och annan reparation. Få eller inga sidoeffekter gör att Du direkt kan återgå till normala aktiviteter.

ATT TÄNKA PÅ EFTER DIN DERMAPENBEHANDLING

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen.
Dermapen skapar en inflammatorisk process och därför kan man efter behandlingen se en rodnad. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt. Det är av oerhörd vikt att du tänker på hygien och använder korrekt hudvård efter behandlingen.

EFTER DERMAPEN REKOMMENDERAR VI DÄRFÖR ATT DU;

 • Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
 • Undviker att duscha/bada/rengöra det behandlade området
 • Inte använder smink eller brun-utan-sol de första 12 timmarna
 • Byter till rent örngott och nya handdukar
 • Undviker UV exponering – och använd alltid solskydd för du vistas i solen
 • Hård fysisk träning de närmsta 48 timmarna
 • Undviker vaxning, rakning eller färgning på det behandlade området de närmsta 48 timmarna

BEHANDLINGEN SKRÄDDARSYS ALLTID

Beroende på din huds behov och kondition kan man skräddarsy Dermapen 4 behandlingen på flertal olika sätt, bland annat med:

 • Über PRO Peeling
 • Skräddarsydda vialer (högkoncentrerade cocktails)
 • L.E.D-mask med rött ljus

ÜBER Pro peel

En unik kemisk peeling från märket Dp Dermaceuticals. Speciellt framtagen för att kombineras med Dermapen 4 men kan även göras separat.

ÜBER Pro peel hjälper till att förbättra hudstrukturen, reducerar fina linjer, behandlar orenheter, ger lyster och ljusar upp pigmenteringar. En peel som arbetar på linjer, pigmenteringar, lyster, spänst, solskador mm.

PH värde 2,05

Nyckelingredienser: Mandelsyra 25%, Mjölksyra 5%, Resorcinol 5%, Hyaluronsyra 5%, Pyrodruvsyra 2%, Kojicsyra 2%, Retinaldehyd 0,1%, Ferulinsyra 0,1%, Arbutin 5%, Niacinamid 5%, Kopparpeptider 1%.

Vialer

Välj till en av de fantastiska Vialerna och ta din dermapenbehandling till en ny nivå. Det finns 5 olika Vialer för olika hudtillstånd.

Dessa vialer ger en möjlighet att ytterligare skräddarsy din Dermapen 4 behandling för det mest optimala resultat du kan tänka dig.

 • MG R.A.S – För åldrad hud och behandling av hudbristningar och ärr.
 • MG HA 35+ – För vitalisering och förbättring av ålderstecken.
 • MG HA 35 – För intensiv återfuktning och fräschör.
 • MG BL – För ojämn hudton och pigmentering.
 • MG CLR – För problemhy med acne.

L.E.D-mask

Intensifiera din Dermapen behandling med L.E.D-mask med rött ljus från Dermapen.

KONTRAINDIKATIONER (NÄR DU INTE SKA BEHANDLAS)

 • Blödarsjuka
 • Benägenhet för Keloid ärr
 • Allergi mot rostfritt stål – Nickelallergi
 • Svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker först)
 • Roaccutan behandling de senaste 6 månaderna
 • Behandlas med Kortison
 • Svår Dermatit (inflammation i huden)
 • Pågående infektion i huden tex Herpes Simplex
 • Strålbehandling i området senaste året eller nyligen genomgått ansiktskirurgi
 • Gravida och ammande
 • Behandlas med blodförtunnande läkemedel, även naturläkemedel

Det är avgörande att du upplyser kliniken om din anamnes och fyller i behandlingsplan och hälsodeklaration. Kliniken går igenom behandlingsindikationer och kontraindikationer. Det är även viktigt att vara medveten om att behandlingsresultaten varierar och är individuella.

Hur kan man förvänta sig att man ser ut efter en Dermapen 4 behandling?

Hur huden reagerar är individuellt men man får räkna med att vara röd och svullen efter, detta är ett bevis på att Dermapen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Efter några dagar är det normalt att man upplever torrhet, flagnande, lätt rodnad och svullnad.

Hur länge håller resultatet efter en Dermapen 4 behandling?

Dermapen 4 ger ett permanent resultat, exempelvis kommer inte ärr och acneärr tillbaka. Däremot bör man underhålla huden då den fortsätter att åldras.

Hur långt efter en behandling ser man resultat?

Det beror på vad för typ av hudproblem man har, de röda ytliga ärr man får från utslag och finnar är det första som reduceras och då kan man se en viss skillnad nästan direkt. Vill man behandla stora porer och rynkor kan det ta flera veckor innan man får ett synligt resultat. Efter en Dermapen 4 kommer huden att fortsätta arbeta i 6-12 månader och därför kan resultatet komma smygande.

Kan man göra Dermapen 4 när man ammar?

Inte om man har anlag för melasma då det finns en risk att den triggas av en så pass kraftfull behandling.

Kan man göra Dermapen 4 om man har aktiv acne?

Dermapen 4 är en effektiv behandlingsmetod för att motverka uppkomsten av acne. När acnebakterien kommer i kontakt med syre, vilket de gör med hjälp av micronålarna, dör de och det leder i sin tur till en reducering av acnen.

Kan man göra Dermapen 4 fast man kommer att vistas i solen?

Ja, det kan man. Efter en behandling är huden enbart solkänslig i 48h. Dermapen kommer ursprungligen från Australien, där klimatet är betydligt varmare och soligare än i Sverige. Man kan därför göra Dermapen 4 året runt då.

Kan man göra Dermapen 4 om man har Perioral Dermatit?

Har man en aktiv Perioral Dermatit är hudens skyddsbarriär inte intakt och man ska inte utföra Dermapen på en trasig hud. Däremot kan man göra behandlingen om den Periorala Dermatiten inte är blommande.

Hur djupt går man med en Dermapen 4?

Det är helt individuellt och beroende på vilken typ av problem man behandlar samt hur huden svarar. Det finns en felaktig tro att ”ju djupare nålarna går, desto effektivare”, vilket är helt felaktigt. En lyckad och skickligt utförd Dermapen behandling bedöms inte av djupet på nålen utan hudens reaktion och vi arbetar med väldigt många olika djup under en behandling.

Hur ofta behöver man göra Dermapen efter att man avslutat en kur?

Det är individuellt och konsulteras med hudterapeut efter avslutad kur. Den hy som åldras snabbast är exempelvis en äldre hy eller en som utsätts för mycket sol och då krävs fler underhållande behandlingar. Hur ofta man behöver göra Dermapen 4 beror även på vad för resultat man vill uppnå.

Hur många behandlingar ska man göra och med vilken intervall?

Det beror på vad man vill få ut av Dermapen behandlingarna. Djupa acneärr och rynkor kräver exempelvis fler behandlingar än om man bara vill fräscha upp hyn och få lite mer glow. Vi rekommenderar alla att börja med en kur på tre behandlingar och det ska gå 4-8 veckor mellan behandlingarna.

Kan man göra Dermapen 4 om har keloida ärr?

Nej, eftersom keloida ärr innebär att man har en störning i sårläkningsprocessen. Du ska inte heller göra en Dermapen 4 om du har anlag för denna typ av ärr.

Finns det möjlighet till delbetalning ifall man vill göra en kur med Dermapen?

Hos oss finns alltid Qliro som ett betalningsalternativ och där kan man själv välja hur man vill dela upp sin betalning men erhåller fortfarande kurpriset.

Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring och ärr?

Lyster/uppfräschning: vid behov var fjärde vecka
Hudföryngring: 3-6 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum
Akneärr: 4-8 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum
Hudbristningar: 4-8 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum
Pigmentering: 4-6 behandlingar med 2-4 veckor mellanrum

Über Pro Peel i kombination med Dermapen 4

Pris för Dermapen behandlingar

Typ av behandling Tid Pris
Dermapen4™ – Konsultationsbehandling med hudterapeut

I konsultationen ingår: Rengöring, hudanalys och avslutande krämer samt solskydd.

15 min 450:-
DP ÜBER PRO peel i samband med Dermapen

En kemisk peel som effektiviserar resultaten av Dermapenbehandlingar.

15 min 500:-
Dermapen4™ Ansikte

I behandlingen ingår: Rengöring, MicroDerm peeling, dermapenbehandling med inslussning av vitamincocktail, mask samt avslutande produkter.

 

Vid bokning av en kur med Dermapen4™:
3 behandlingar 15% rabatt
6 behandlingar 20% rabatt

45 min 2395:-
Dermapen4™ Ansikte och hals

I behandlingen ingår: Rengöring, MicroDerm peeling, dermapenbehandling med inslussning av vitamincocktail, mask samt avslutande produkter.

 

Vid bokning av en kur med Dermapen4™:
3 behandlingar 15% rabatt
6 behandlingar 20% rabatt

60 min 3195:-
Dermapen4™ Ansikte, hals och dekolletage

I behandlingen ingår: Rengöring, MicroDerm peeling, dermapenbehandling med inslussning av vitamincocktail, mask samt avslutande produkter.

 

Vid bokning av en kur med Dermapen4™:
3 behandlingar 15% rabatt
6 behandlingar 20% rabatt

75 min 3995:-
Dermapen4™ LA Facelift

I behandlingen ingår: Rengöring, MicroDerm peeling, dermapenbehandling med inslussning av vitamincocktail, mask samt avslutande produkter.

 

Vid bokning av en kur med Dermapen4™:
3 behandlingar 15% rabatt
6 behandlingar 20% rabatt

60 min 3995:-
Dermapen4™ Parti-behandling T ex ögon, mun, kinder, hals, händer

I behandlingen ingår: Rengöring, MicroDerm peeling, dermapenbehandling med inslussning av vitamincocktail, mask samt avslutande produkter.

 

Vid bokning av en kur med Dermapen4™:
3 behandlingar 15% rabatt
6 behandlingar 20% rabatt

15 min 1195:-
Dermapen4™ Parti-behandling kropp T ex bristningar mage/bröst, acne/acneärr på rygg

I behandlingen ingår: Rengöring, MicroDerm peeling, dermapenbehandling med inslussning av vitamincocktail, mask samt avslutande produkter.

 

Vid bokning av en kur med Dermapen4™:
3 behandlingar 15% rabatt
6 behandlingar 20% rabatt

45 min 3995:-