Freezpen / Dermapen Cryo

Freezpen / Dermapen Cryo

Freezpen och Dermapen Cryo är en avancerad och effektiv kryobehandling som på några sekunder avlägsnar godartade hudförändringar. Behandlingen är snabb, säker, effektiv och smärtfri.

Med båda kan vi ta bort skin tags, åldersfläckar, hemangiom, vårtor, fibrom och lentigo. Vi använder oss av en fryspenna som har mycket smal applikationsspets som endast fryser bort hudförändringen och inte den omgivande friska huden. Det innebär att din behandling kommer att ge minimalt med obehag. Eftersom vår fryspenna är så precis kan även hudförändringar i ansikte och runt ögonen behandlas på ett säkert sätt.

Både Freezpen och Dermapen Cryo avlägsnar godartade hudförändringar. Båda är en avancerad och effektiv kryobehandling som avlägsnar benigna hudförändringar. Genom frysning behandlas hudförändringar så som pigmenteringar/åldersfläckar, vårtor, talgkörtelhyperplasi, körsbärsangiom, fibrom, skintags & seborroiska keratoser.

Kom ihåg att alltid konsultera en läkare/dermatolog innan en Freezpen-behandling, för att säkerställa att din hudförändring är godartad.

FreezPen är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få.

Hur fungerar det?

Kryoterapi (”kallkirurgi”) är en mycket effektiv och säker behandlingsmetod som används för att frysa bort och avlägsna godartade hudförändringar på några sekunder.

Flytande dikväveoxid (lustgas) används för att förstöra vävnaden genom frysning av den intercellulära vätskan. Iskristaller bildas som förstör cellmembranet och därmed cellen.

Är behandlingen smärtfri?

Kylan har en smärtlindrande effekt vilket gör att man inte behöver använda någon bedövning. Under behandlingen kan man känna en stickande känsla i huden som snart lägger sig.

Några minuter efter behandlingen kan en brännande och stickande känsla kvarstå och i vissa fall bildas en vattenblåsa vilken lägger sig efter några timmar.

Behandlingsområden

Freezpen i Stockholm

Att tänka på innan behandlingen

Du träffar hudterapeuten för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi en behandlingsplan som är lämplig för just dig. Vi informerar även om vilka fördelar och biverkningar som kan förekomma. Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Många ser resultat efter bara en behandling men beroende på hudförändringens storlek och djup kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat. En uppföljning rekommenderas efter ca 4 veckor.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort.

 

Att tänka på efter behandlingen

Den ”brännande” eller ”stickande” känslan kan kvarstå några minuter efter själva behandlingen. I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar. En sårskorpa kan också bildas som kan sitta kvar i upp till en vecka, (vanligare på tunna områden såsom handryggen) som kan sitta kvar upp till 10 dagar.

Det är väldigt viktigt att inte peta sönder denna då infektion kan uppstå och läkningen försämras!

Hudförändringen blir först mörkare och efter några dagar bildas ofta en sårskorpa som med tiden faller av. Även här är det mycket viktigt att inte peta bort sårskorpan. Läkningen är olika från person till person och beroende på vilket område som behandlats men generellt tar det mellan 1-3 veckor.

Det behandlade området ska alltid smörjas med hög solskyddsfaktor för att förebygga pigmentering (SPF 50).

Bör man göra en uppföljning efter behandlingen?

Resultatet efter behandling med Freezpen är individuellt och vi rekommenderar en uppföljning efter 2-6v efter utförd behandling, ofta behövs 1-3 behandlingar per hudförändring. Önskat resultat varierar beroende på vilket område som behandlas och utgångsläget.

 

Finns det några biverkningar?

Behandlingen har en relativt låg risk men det kan uppstå några biverkningar.

  • Pigmenteringar (hypo eller hyper). Detta ses oftare hos personer med en mörkare hudtyp.
  • Blåsbildning ( lägger sig oftast inom ett dygn)
  • Känslobortfall i områden där nerver ligger nära ytan av huden, som tex på fingrar, handled och området bakom örat.
  • Hårsäcksskada, vid behandling i område där grövre terminalhår finns kan dessa hårsäckar dö.

Priser Freezpen / Dermapen Cryo

Kostnaden av behandlingen beror på hur många hudförändringar du önskar att ta bort samt hur stora dom är.

Priserna gäller på fläckar som är max 1 cm i bredd. Konsultation ingår i priset.

Typ av behandling Tid Pris
Freezpen / Dermapen Cryo Konsultation 15 min Kostnadsfri!
Freezpen / Dermapen Cryo – Enstaka fläck / prick 15 min 695:-
Freezpen / Dermapen Cryo – 1-3 större fläckar / prickar 15 min 995:-
Freezpen / Dermapen Cryo – Fler än 3 fläckar / prickar. En hel patron 30 min 1500:-