Fillers

Fillers – Injektionsbehandling

När vi åldras gör gravitationen att huden i ansiktet börjar dra sig neråt och hänga. Det kan få oss att se tröttare ut än vad vi känner oss. En injektionsbehandling med fillers föryngrar huden genom att addera volym, förbättra ansiktets konturer och fylla ut rynkor.

Vi strävar alltid efter naturliga resultat där fokus är att förbättra ditt utseende istället för att förändra. Vi utför fillers i Stockholm, på Östermalm.

Konsultationen inför din behandling är kostnadsfri!

Om Stylage

Det som gör att Stylage sticker ut från alla andra fillers är att laboratoriet Vivacy med 15 års erfarenhet av utveckling av hudfillers. Alla Stylages hudfillers innehåller antioxidanten Mannitol som resulterar i mindre svullnad och rodnad. Dessutom bryts fillern långsammare ned i huden än andra.
Mannitol är en helt naturlig antioxidant som finns i bl. a frukt och grönsaker. Mannitol hjälper till att hindra nedbrytningsprocessen. Fördelen blir att nedbrytningen av Stylage minskas direkt efter injektionen, dvs längre hållbarhet!

För referenser, kontakta Inject Academy i Stockholm. Mer information om Stylage hittar du på Stylages hemsida. Behandlingen tar ca 30 minuter och resultatet syns direkt. Vid behandlingen erbjuds bedövning.

Inför en behandling

Inför behandling med fillers kräver vi konsultation minst 48 h innan – Dock ej om du varit hos oss de senaste 6 månaderna.

Under konsultationen tittar vi på möjligheterna att behandla dig med fillers och du får information om hur behandlingen går till och vilket priset blir för just din behandling. Vi är noga med att poängtera att vi arbetar med fillers för att förstärka dina ansiktsdrag, inte förändra. Du får under konsultationen också möjlighet att ta upp de förväntningar och farhågor du har inför behandlingen samt ställa eventuella frågor som finns.

Om du äter läkemedel, har någon bakomliggande sjukdom (ex autoimmun) eller allergi/överkänslighet är det av största vikt att informera oss om det på konsultationen. Även då du behandlats med injektioner på annan klinik eller gjort annan estetisk behandling/operation. Detta kan påverka behandlingsmöjligheterna med fillers.

Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar, inte heller under IVF-behandling. Vi utför inte heller behandling om man nyligen varit sjuk, har pågående infektion eller inflammation i kroppen. Vid kraftig acne eller rosacea behandlar vi ej, inte heller då du har varit hos eller planerar besöka tandläkare. Den dag som behandlingen ska utföras är det viktigt att vara helt frisk.

 

Vad är fillers och vad består den av?

Fillers består av Hyaluronsyra som är ett fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt. En tredjedel bryts ned och ersätts varje dag och mängden hyaluronsyra minskar kraftigt med åldern vilket gör att vi upplever att huden förlorar elasticitet, volym och spänst.

 

Vad är skillnaden mellan olika märken och sorter?

Olika fillers har olika behandlingsområden och syften. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur tillverkaren har framställt sin produkt, hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Sammansättningen varierar och en viss filler kan ge volym och en annan verka återfuktande och utslätande av rynkor och veck.

Vi har noggrant valt ut de bästa produkterna på marknaden att arbeta med: Stylage och Teosyal. Det märke du blir behandlad med beror på området som skall behandlas samt dina förutsättningar.

Alla filler märken vi använder oss utav innehåller hyaluronsyra. Det är det vanligaste ämnet som använts i fillers sedan det kom på 90-talet. De är inte permanenta utan bryts successivt ner av kroppen.

 

Hur mycket behöver jag första gången?

Det varierar beroende på ditt utgångsläge och dina önskemål, du får rekommendationer specifikt för dig vid din konsultation. Generellt kan man säga att det vanliga för läppförstoring ligger vid 1 ml och för kinder ca 2 ml. Resultat syns omgående och efter ca två till tre dagar har oftast svullnad som uppkommer hos många försvunnit.

 

Kan man gå till jobbet direkt efter en fillerbehandling?

Man kan som regel återgå till jobbet och sina normala rutiner efter en fillerbehandling. Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag. En del svullnar efter behandling och svullnaden kan synas i några dagar. Vissa får även blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna.

 

Vad ska jag tänka på inför en behandling?

Undvik blodförtunnande medel för att minska risken för blåmärken. Undvik smärtstillande mediciner som Ipren (Ibuprofen), Voltaren (Diklofenak) och Naproxen en vecka innan behandling. Undvik Omega 3 två veckor och alkohol minst fem dagar innan ditt besök. Tar du blodförtunnande mediciner så som Waran, Trombyl eller Elequis så kontakta kliniken innan du bokar din behandling samt kontakta din läkare för eventuell nedtrappning av dessa mediciner innan behandling.

Du får ej ha en infektion eller feber när du utför en behandling. Du får heller inte ha en finne på injektionsområdet eller herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

 

Gör det ont?

Innan behandlingen får man en bedövningssalva med lidokain med tetrakain för att minimera smärta. Vissa av våra fillers innehåller även bedövningsmedel i själva sprutan. Generellt är det ingen eller ett litet obehag som känns vid behandlingen men det är såklart individuellt.

 

Vem kan inte få fillers?

Gravida eller ammande kan inte behandlas . Vi rekommenderar att man väntar i minst 2 månader efter avslutad amning. Allergisk mot någon av beståndsdelarna av fillers (lidokain till exempel). Du som är under 18 år.

 

Hur ofta kan man fylla på?

Man kan göra en liten påfyllning/touch-up två veckor efter behandlingen. Därefter fyller man vanligtvis på efter några månader beroende på vilken typ av fillers man använt och vilket område som behandlats. Allt ifrån 3-18 månader för att bibehålla ett långvarigt resultat.

 

Hur länge håller det?

Det är väldigt individuellt  hur länge filler håller och beror på en rad faktorer som t.ex på ämnesomsättning och livstil, vilket område som behandlats, vilket typ av fillers som använts etc. Generellt så varar effekten i kindbenen längre än i läpparna. Det beror på flera olika faktorer som typ av filler, ämnesomsättning, behandlingsområde mm. Normalt sett varar de flesta behandlingar mellan 6 mån till 1,5 år.

 

Kan man blanda olika fillers?

Ja, de märken som vi använder oss av går bra att blanda. Har du någon annan filler i området som ska behandlas rekommenderar vi att du avvaktar minst 6 mån innan vi behandlar dig, ibland avråder vi helt från behandling. Rådfråga med vår behandlare innan om du genomgått behandling med ett annat märke tidigare.

 

Vad ska man tänka på efter en behandling?

Du skall ej beröra eller massera behandlingsområdet efter injektionen, inget smink 24 timmar efter behandlingen då huden blir mer mottaglig för infektioner pga nålsticken. Ingen träning, alkohol eller flygresor för än 72 timmar efter behandlingen. Undvik att sola på det behandlade området i ca 14 dagar och använd hög solskyddsfaktor. Du ska även undvika bastubad, hård träning eller svår utomhus-kyla första dygnet efter behandlingstillfället, då dessa faktorer försämrar behandlingsresultatet.

Vid läppbehandling är det extra viktigt att du använder ett nytt läppbalsam efter behandlingen för att undvika infektion.

Meddela din behandlare om att du fått fillersbehandling om du till exempel ska genomgå någon annan typ av behandling i ansiktet veckorna efter din behandling. Vänta med tandläkarebesök 14 dagar. Man bör avstå rökning i minst fyra timmar efter behandlingen.

 

Går det att ta bort oönskad filler?

Hyaluronsyrebaserade filler går att bryta ned genom att injicera ett motmedel som heter Hyalase. Efter behandling med Hyalase bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbart.

 

Gällande covid-19-vaccinering

Behandling med fillers utförs ej under vaccinationsprocessen och 4 veckor efter sista dos (gäller inte produkter som innehåller Clostridium botulinum toxin, “Botox”).

Vaccinering påverkar immunförsvaret. Det kan uppkomma reaktioner så som svullnad i det område som injicerats med fillers. Den här typen av reaktion finns rapporterat hos personer som injicerats med fillers även vid vaccination mot influensa, vattkoppor, bältros och i samband med virus- och bakterieinfektioner. Vid reaktion kontakta oss på Renew Skin Clinic 08-21 41 96 / info@renewskin.se

Priser – Fillers

Behandling Tid Pris
Kostnadsfri konsulation / Återbesök 15 min
Teosyal PureSense Redensity II – Tear Trough ögonen 30 min 3900:-
Stylage S 0,8 ml – Glabella, Kråksparkar, Rökrynkor ovan läpp, Fina linjer 30 min 3000:-
Stylage Special Lips 1,0 ml 30 min 3500:-
Stylage M 1,0 ml – Läppförstoring, Tinning 30 min 2500:-
Stylage L 1,0 ml – Nasolabialaveck, Mungipor, Tinning, Näskorrigering, Haka, Händer 30 min 4000:-
Stylage XL 1,0 ml – Kinder, Käklinje, Haka volym, Näskorrigering, Volym händer 30 min 4000:-
Stylage XL 2,0 ml – Kinder, Käklinje, Haka volym, Näskorrigering, Volym händer 30 min 7500:-
Stylage Hydro 1,0 ml – Fuktbehandling Ansikte, Hals, Dekolletage 30 min 2500:-
Stylage Hydromax 1,0 ml – Sleeping lines, Ansikte, Hals, Dekolletage, Händer 30 min 3000:-